top of page

Our Story

Mystic Nature 

Mystic Nature is opgericht door Monique Zwinkels als familiebedrijf. Het onstaan van Mystic Nature komt van een constante drang naar innovatie en nieuwsgierigheid. Het begon met de teelt van decoratieve paddestoelen, om de herfst bij je naar binnen te kunnen halen zonder deze uit het bos te hoeven stelen. Het concept was een primeur in de paddestoelenteelt. 

De zoektocht naar innovatie nam vele vormen aan over de jaren. Nieuwe inzichten werden opgedaan door studeren familieleden en nieuw wetenschappelijk onderzoek. Ook de toenemende zorgen om klimaatverandering speelde mee in deze beeldvorming. Thee werd gezien als een belangrijke toevoeging aan een gezond dieet. Thee zit boordevol antioxidanten, vitaminen en polyfenolen. Maar in Nederland wordt het nog nauwelijks geteeld. Dit was de start van het telen en drogen van thee. 

Het idee voor droogbloemen is ontstaan op de markt in Utrecht. Tijdens een wandeling door het centrum, langs de grachten kwam Monique een bloemist tegen die pioenen verkocht, in November. "Hoe is het mogelijk dat u pioenen verkoopt in deze tijd van het jaar?", vroeg ze. "Die moeten wel uit een warm land komen". Maar ze zat fout. De bloemist droogde deze bloemen in op lage temperatuur om ze extra lang goed te houden. Hierdoor hoefde de bloemen geen lange vlucht te maken. 

Lang is dit bij een idee gebleven, tot de start van de coronacrisis. De afname van bloemen stokte en enorme hoeveelheden bloemen moesten worden vernietigd. Enorm zonde, vond Monique. Om deze verspilling te verminderen zijn de droogbloemen ontwikkeld. Deze bloemen hebben nu een nieuw leven gekregen en gaan nog heel lang mee.

Monique wallshot.jpeg
Monique,
Oprichter & Bloemist
DSC_0043 aangepast.jpg
Jasper,
Levensmiddelentechnoloog & Producent
bottom of page